Mitjançant una pregunta a la Conselleria de Medi Ambient, la diputada autonòmica Mireia Mollà ha ficat en dubte el valor del catàleg de zones humides de la Comunitat, ja que la resposta obtinguda ha entrat en contradicció, al assegurar que l’aiguamoll del Quadre de Santiago té la protecció legal de la llei d’espais naturals protegits, però per altra banda no l’inclou en l’esmenta’t catàleg.

Mollà ha declarat “el Tribunal Suprem ha tombat el PAI Benicàssim Golf contràriament al criteri del TSJ, argumentant que encara que una zona humida no estigués dins del catàleg, això no és obstacle per a la seua conservació i restauració”.

“La no presència en el catàleg no és raó per a deixar d’evitar el desenvolupament urbanístic en una zona humida com succeeix en el Quadre de Santiago”, ha remarcat Mollà en al·lusió a la sentència del Suprem.

La diputada de Compromís ha afegit, “per tant i per a que en el futur no hi haja cap dubte hem demanat la inclusió de l’aiguamoll al catàleg de zones humides i la resposta ha segut surrealista, per una banda diuen que la llei d’espais naturals protegits afecta al Quadre de Santiago, i, per altra no volen incloure’l al catàleg; és incomprensible”.

Per a finalitzar la representant de Compromís s’ha preguntat “quina diferència hi ha per tant entre les zones humides incloses al catàleg i les que no hi son?; tenen unes i altres la mateixa protecció?; quins criteris es segueixen per incloure una zona humida i excloure altra?;  ens agradaria molt que contestaran qualsevol cosa raonable però deixen de caure en contradiccions.foto aiguamoll mireia foto