El responsable d’organització de Compromís per Benicàssim Diego Zaragozá ha volgut veure “in situ” l’acceptació que estan tenint els anomenats cursos de valencià per a turistes que durant el mes d’agost ha organitzat l’ajuntament a la biblioteca del Mar i si realment estan tenint acceptació entre la gent que venint de fora és mostra disposada a assistir a la formació; veient que només una persona entre les dos biblioteques de la mar ha assistit avui a les classes.

 

Zaragozá s’ha mostrat sorprès  del tractament que tant a la web de l’ajuntament com a nivell de cartellera li han donat a aquests cursets l’equip de govern popular;“l’idea en principi és bona, però el tractament deixa moltíssim que desitjar, els que l’han ideat ens veuen als valencià parlants com a indígenes”, afegint“al visitar la web de l’ajuntament es presenta el valencià com una atracció turística més, com quelcom exòtic, com qui va al museu etnològic a veure els costums ancestrals de la gent que habita un lloc, o qui va al zoo a veure espècies animals que no hi ha en la zona on viu” .

 

“Però, no ens enganyem, el govern del PP mai ha estat interessat en la normalització lingüística, aquest curs forma part de la demagògia i la publicitat enganyosa que ens ofereixen els nostres governants, o no recordem a la consellera d’educació  considerant un defecte el xerrar en la seua llegua materna. És molt trist, com a prova de l’interés per la divulgació de la llengua, que en les xarxes socials els valencià parlants han de recórrer al castellà ja que no té domini de la seua llengua” ha incidit el membre de Compromís.

 

“Què pot aprendre l’única dona de Cartagena que hi havia al curs en 2 hores? 4 si es fa repetidora, per quin nivell està pensat aquest curs? Per què no és el mateix una persona que viu a Castelló que un que ve de Madrid o Cartagena com és el cas” ha remarcat el responsable d’organització.

 

Des de Compromís a Benicàssim pensem que es facen coses en pro del valencià és bo, si estan ben fetes, sinó és tirar els diners, eixos que ara no tenim, quin sentit té tindre un funcionari empleat en classes particulars? Perquè de voler fer-ho bé s’hauria de començar per ensenyar a la gent del poble a escriure en la seua llengua fent cursos d’adults durant tot l’any i no deixar l’ús del valencià com a folklore residual que és el que fan.

 

 

diego