Ferrando: “Ens volen vendre una nova ordenança confiscadora, basant-se en dades suposades”.

 

El regidor del Bloc i membre de Compromís a Benicàssim Domingo Ferrando ha anunciat que la seua formació ha forçat ple extraordinari del consistori per debatre la nova ordenança de plusvàlua.

 

Ha denunciat Ferrando, “el PP va aprovar una nova pujada de la plusvàlua en 3 punts, del 17 al 20 % del tipus de gravamen; i ho va fer, descaradament, i consta en l’acord, perquè, en teoria, el Govern Central suposadament rebaixarà el coeficient de la valoració cadastral per al 2014 (encara que a hores d’ara no s’ha fet i podria no fer-se). Augmentant el tipus, el PP de Benicàssim el que fa es neutralitzar –deixar pràcticament sense efecte- i anular la baixada mínima, que ja vorem, si es fa de la valoració cadastral que hauria de fer el Govern a Madrid”.

 

“Volem posar en valor la labor dels tècnics que són, a hores d’ara, els més capacitats i qualificats per realitzar qualsevol modificació de l’ordenança actual i també reclamem el màxim consens per part dels grups polítics per modificar-la”, ha afegit el regidor de Compromís.

 

Ferrando ha recordat a més “l’actual Ordenança tampoc té les exempcions, reduccions i bonificacions, que si que tenen altres pobles com Borriana, Almassora, Onda o Castelló de la Plana –tots governants pel PP-, i a més desconeixem si els càlculs empleats pel consistori són correctes segons disposa la Llei d’Hisendes Locals en els seus articles 104 a 107 al prendre com a valor inicial el valor cadastral del sòl en el moment de la transmissió, el qual hauria de ser en realitat el valor final”.

 

Per a finalitzar el concejal de Compromís ha incidit en que la seua formació “està actuant amb responsabilitat des de l’oposició, mirant amb lupa tots els moviments econòmics que l’equip de govern està realitzant i que, en la majoria dels casos, perjudiquen més que beneficien als ciutadans, confiscant-nos els diners amb dades suposades”.

 

f3