desert

Ferrando: “Considerem que protegir el patrimoni i el medi ambient hauria de ser una prioritat per a l’equip de govern”.

 

El regidor del Bloc i membre de Compromís a Benicàssim Domingo Ferrando ha anunciat que la seua formació presentarà, entre altres, dues mocions per a protegir el patrimoni i el medi ambient del municipi. La primera demana la declaració com a BIC del “poblat ibèric”, i la segona la inclusió de l’aiguamoll del Quadro de Santiago dins del catàleg de zones humides de la Comunitat Valenciana.

 

Ha detallat Ferrando, “el poblat ibèric és una fortificació de costa sobre un monticle, estant catalogat com a jaciment arqueològic, nosaltres volem dotar-lo de major protecció amb la declaració de BIC, així com demanar un pla de conservació per evitar el perill d’espoli que pot patir”.

 

“D’altra banda, demanem que es mullen en el tema de la inclusió del Quadro de Santiago dins del catàleg de zones humides de la Comunitat Valenciana, reconeguda segons la sentència del Supremo i denegada en vàries ocasions per la Conselleria de Medi Ambient, creiem que si l’equip de govern es suma a aquesta petició, Conselleria tindria que replantejar-se la inclusió de l’aiguamoll en compliment del mandat per la justícia”, ha afegit el regidor de Compromís.

 

Ferrando ha finalitzat dient, “no ens cansarem de demanar major protecció patrimonial i paisatgística, de defendre el territori i de posar en valor allò que ens fa una de les localitats més atractives per als visitants, sumant un valor afegit a l’oferta turística que ja tenim”.

Quadre2