Aquest Setembre el desgovern de l’Ajuntament de Benicàssim té previst realitzar,després d’una acumulació d’esdeveniments absolutament desafortunats, la reobertura de la piscina climatitzada. Cal recordar que la empresa que gestionarà a partir d’ara la piscina és la mateixa que va provocar la situació de caos i el seu tancament durant els darrers tres anys. Fruït de la firma contractual amb Renos (que era la concessionària de la piscina)  i després de  l’entrega de  les claus, aquesta empresa va fugir de tot tipus de responsabilitat.  Al mateix temps, tampoc volien saber res de la gestió i van entregar la gestió  a  l’Ajuntament, incomplint flagrantment amb el contracte firmat.

 

I com solventa  l’Ajuntament la situació  de desgovern creada per aquestes empreses?

 

Entregant de nou la gestió a la mateixa empresa!  I tot després d’un concurs plagat d’irregularitats i d’opacitat. Condemnant durant vint anys  a l’Ajuntament, a tots els ciutadans del municipi, a pagar 207.000€ + IPC a l’empresa gestora.

 

Cal dir que Compromís per Benicàssim, representat  a l’ajuntament per  Jose Domingo Ferrando,  va estar oferint des del principi solucions molt més viables i econòmiques per a les arques públiques de Benicàssim.  Iniciatives  que van ser, com és habitual en l’actual  desgovern del Partit Popular, menyspreades amb un gest de supèrbia no exempt d’incompetència malaltissa i de sospitosa opacitat.

 

Ara, després de gastar-se de les arques públiques vora 400.000€ per a reparar aquells desperfectes que deurien haver sigut a càrrec de la empresa concessionària anterior, tornen a obrir la piscina. En canvi, si que se li pagarà a Renos la quantitat de 1.200.000€ en concepte d’indemnització. Que passa que quan “convé” es compleix amb el contracte i quan “no convé” s’incompleix? L’alcaldessa i la resta del govern  encara estan per donar una explicació al respecte… A més, en cap moment es va acordar fer dites reparacions, cosa que va condicionar la participació de més empreses al concurs. Limitant  el nombre de candidatures.

 

I ja, per a concloure, a sobre de despropòsits, entreguen, novament fora de concurs un gimnàs i una cafeteria. Tots dos completament equipats a càrrec de les arques públiques i sense establir cap preu a la empresa concessionària en concepte de lloguer o de drets d’explotació.  Això provoca una situació de competència deslleial vergonyosa cap a la resta de gimnasos i bar-cafeteries de Benicàssim, que sí que han tingut que fer inversions i fer front a lloguers, pagats, ells sí, per les seues pròpies butxaques.

 

Per tant, el Partit Popular  fomenta clarament la competència deslleial cap als negocis de Benicàssim. Ignora i menysprea els recursos propis del municipi, no fomenta l’estimul que la economia domèstica necessita hui en dia, i a més fa pagar als veïns una gestió tan opaca com desastrosa. La desesperació de reinaugurar la piscina com fóra, per a glòria personal d’una alcaldessa que ha demostrat incompetència i poca transparència, només s’explica per motius electoralistes. Prou ja d’ intentar enganyar de nou a la gent.

 

Benicàssim es mereix un altre govern.

 Joan_766 logb

Joan Bonet Hancox

Economista i empresari.

 

Secretari de sectorials de Compromís per Benicàssim