Parlem de Turisme en Benicàssim

Si n’hi ha un tema candent i que ens toca de prop a la gent de Benicàssim, eixe és la activitat turística. Històricament, estem parlant d’abans dels anys seixanta del segle passat, el motor de la economia en Benicàssim era la agricultura. Era una agricultura de baixa productivitat, degut a la seua proximitat a la mar i perquè la terra en si mateix era dura, argilosa i plena de pedres. Això, obligava als llauradors a treballar dur, molt més comparativament que en altres llocs per a poder traure el màxim profit que la terra els podia donar. Això, d’alguna manera, a la gent de Benicàssim ens ha forjat amb caràcter, acostumats a treballar dur i a no baixar mai els braços davant de qualsevol adversitat.

I perquè és degut estos comentaris? Perquè hui en dia el motor de la economia de Benicàssim és el turisme i considere que ens trobem en una situació en que també ens costa molt crear més turisme, més oferta turística, i tenim que buscar, entre tots, un ampli consens (empresaris del sector, nous inversors, ciutadania, grups d’interès, comerços, establiments no directament relacionats amb el turisme, Ajuntament i altres administracions públiques) per a traure del debat polític el model de turisme i que permeta fer una planificació a llarg termini sobre quin és el producte que definirà Benicàssim com a destí turístic en els pròxims anys.

Sabem que si ens organitzem bé, els ciutadans de Benicàssim, pel nostre caràcter, ho podrem tirar endavant salvant tots els esculls que se’ns puguen presentar. Per això, considere fonamental elaborar un nou Pla d’Excel·lència Turística, un pla estratègic i de Marketing, a on es puguen definir el producte de Benicàssim i les seues característiques, cap a on volem evolucionar, i marcar els objectius a llarg termini, les estratègies per aconseguir estos objectius, i les polítiques a aplicar per a executar estes estratègies. És, al cap i a la fi, una fulla de ruta.

De totes maneres, ací van les propostes principals de Compromís per Benicàssim en relació a l’activitat turística i que està inclòs en el nostre programa:

  1. Elaboració d’un nou Pla d’Excel·lència turística, buscant segmentar el producte turístic
  2. Buscar un ampli consens dels diferents agents econòmics i socials per a definir el producte turístic de Benicàssim com a destí.
  3. Posar en valor el Paratge Natural del Desert de les Palmes, creant un nou producte sostenible amb el medi ambient i complementari al tradicional de sol i platja: l’ecoturisme. Tindre mar i muntanya és un factor que ens diferència amb respecte altres destins turístics, i que permetrà la desestacionalització del turisme.
  4. Fomentar el turisme de Festivals i d’esdeveniments durant tot l’any, adaptant les instal·lacions per a l’hivern i traient els esdeveniments de la temporada alta per a evitar la saturació del municipi i l’efecte substitució del producte turístic.
  5. Volem reclamar el finançament pendent de la Generalitat per a realitzar les obres que posen en valor Vil·la Elisa, i donar-li un ús com a centre de convencions i de formació d’idiomes per a estudiants de diferents països i cultures.
  6. Incentivar la creació de nous establiments d’allotjament turístic.
  7. Promoció del municipi en fires relacionades amb el producte que Benicàssim ofereix.
  8. Destacar la gran oferta gastronòmica com a part del producte turístic de Benicàssim.
  9. Recuperar el raïm de Moscatell, tan propi de la nostra terra, i donar-li un valor turístic.

Bé, ací estan unes quantes propostes que, pensem que són realistes i que, amb la col·laboració de tots i amb valentia, es poden dur a terme, algunes a curt termini i altres amb un termini una miqueta mes llarg. Volem que Benicàssim siga turística i durant tot l’any.

Joan Bonet Hancox

 Candidat a l’Alcaldia de Compromís per Benicàssim

Arxivat en: Comarcal, Cultura i Educació, Economia i Ocupació, Economia i Ocupació, General, Moviments Socials, Nacional, Sanitat i Benestar Social, Temes, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *