Hola, sóc Pau Josep Ferrando, veí de Benicàssim. Em presente per primera vegada a una llista electoral municipal i ho faré  més que com a número 2 de la llista com integrant del equip que deuria portar a l’ajuntament a Joan Bonet Hancox i a Compromís per Benicàssim a treure uns bons resultats electorals.  Ho faig amb il·lusió, humilitat i moltes ganes de treballar, dins d’unes sigles que em representen i amb l’afegit de  intentar contribuir per a que gent a la que admire i estime, com Vicent Marzà, Mònica Oltra,  Belén Bachero, Mònica Alvaro o Enric Morera siguen les nostres veus i ferramentes per canviar les dinàmiques autoritàries, el desgavell econòmic i les polítiques destructives i corruptes.

Estic molt content de l’equip i els companys que tinc. Principalment de  Joan Bonet  i Helena Salvador, amics des de fa molts anys i representants d’una generació que deu començar a prendre les decisions per construir un municipi millor, més plural, dinàmic, pròsper i feliç. Volem participar en la política municipal sense complexes, obertament i democràticament. Que la humilitat i l’honradesa siga la nostra bandera i el coratge el nostre motor. Un altre Benicàssim és possible, fora de la corrupció, els favoritismes, l’immobilisme i l’automatisme de les darreres dècades. A Compromís per Benicàssim tenim una herència política excel·lent, amb gent com Jose Antonio CasanyXaro Tàrrega Domingo Ferrando. Nosaltres podem mirar amb orgull a les persones que ens han precedit. Personalment també m’identifique  amb Jose Maria Tàrrega, l’alcalde més honrat, humil  i treballador que ha tingut aquest municipi, i que ha faltat  recentment. Tot un espill d’honradesa i constància on intentar reflectir-me. Espere, si sóc elegit, poder estar a l’altura de qualsevol d’ells.

La constància, la preparació, el coratge i el treball incansable d’aquestos darrers quatre anys són la nostra millor ensenya. L’ agrupació municipal de Compromís per Benicàssim no s’ha amagat en ningun moment darrere d’apriorismes ni arguments cap a la galeria,  hem fet i farem política realista sense concessions. Millorar les infraestructures, les relacions socioeconòmiques i fer que aquest municipi siga totalment sostenible, tan ecològicament com econòmicament, i que no es castigue als veïns i veïnes, autònoms, funcionaris i treballadors  amb impostos injustos per la incompetència o l’interés dels seus governants i algunes grans empreses que els envolten d’una manera més que interessada. Cal tornar a definir l’espai de Benicàssim per deixar a les generacions futures, calcular de nou els valors del cadastre que està destruint les economies més modestes del municipi sense ningun avantatge per als/les ciutadans i ciutadanes, sols per als beneficiaris d’unes concessions èticament poc correctes. Hem de fer força per millorar les infraestructures i les dotacions dels nostres col·legis i els instituts públics, racionalitzar horaris i dates, donar suport als professionals de l’educació, als pares i mares, i a les famílies que ho necessiten per a que els seus fills puguen optar a una educació digna, pública, no dogmàtica i de qualitat.

Hi ha moltes coses a fer. Però no partim de zero. Ja portem molt de temps treballant. Tenim projecte. Necessitem el suport de tots el veïns i veïnes que s’identifiquen amb nosaltres, amb Compromís, i de tots aquells que desitgen el mateix per al nostre municipi. Participeu amb Compromís per Benicàssim. Endavant!

Pau Josep Ferrando Tàrrega va néixer el 29 de desembre de 1976. Casat.  Natural de Benicàssim,  cursà els anys d’educació primària al col·legi públic Santa Agueda i la secundària al  Institut Miquel Peris i Segarra del Grau de Castelló.  És llicenciat en Humanitats per la Universitat Jaume I de Castelló, Llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en Història Medieval.  Ha treballat com a professor de secundària en centres públics, privats i concertats, ,  i en la formació d’adults. També ha treballat en diversos àmbits professionals no docents com el servei de correus, corresponsal de premsa, sector hostaler i comercial en Benicàssim. És autor del llibre “Pérez Bayer: Fundador de Benicàssim” (2011). Col·labora en els programes culturals de l’Associació de Veïns de la Trinitat de Castelló. Ha participat activament en la vida social i política, municipal i universitària des de 1994. En el sindicat ADE a Castelló, la CEPC a Barcelona, és cofundador de la casa de Joventut Quelcom (1994) de Benicàssim i  de l’Associació Cultural La Nau de Castelló. Membre del Bloc Jove des de 2001 fins 2007, i militant del Bloc Nacionalista Valencià . La seua activitat acadèmica i professional s’ha desenvolupat també a l’estranger, parla diversos  idiomes comunitaris entre els que destaca l’italià i l’anglès. Gran viatger, ha visitat més de 45 països diferents arreu del món. Ha viscut en diverses ciutats i rebut  formació i especialització  en  universitats europees i estrangeres: Universitat Pazmány Péter (Budapest), Universitat degli Estudii  di Messina  i University of Jordan (Amman). Ha col·laborat  com a docent en diversos projectes al camp de refugiats palestins de Baka’a, en Jordània, també com a professor d’espanyol en  Amman i Budapest. Li agrada molt el viatge independent, els jocs d’estratègia i rol, la lectura, el cinema  d’acció, de ciència ficció, de terror i els còmics. Veí de Benicàssim, secretari local del Bloc i Portaveu de Compromís per Benicàssim.