La coalició ha presentat aquest diumenge al migdia la candidatura local amb la qual aspira a obtindre l’alcaldia i formar un govern de coalició amb altres forces progressistes.

L’acte, que s’ha desenvolupat a la plaça de les Corts Valencianes, ha tingut el suport de Mònica Àlvaro, diputada electa a les Corts Valencianes, i d’Enric Nomdedéu, secretari autonòmic d’Ocupació.

Àlvaro ha recordat que Compromís per Benicàssim «ha liderat la lluita contra un IBI desorbitat i altres abusos urbanístics». La diputada també s’ha referit al Centre d’Atenció a la Gent Gran (CEAM), «les obres del qual es trobaven paralitzades des de feia sis anys, fins que la Conselleria de Polítiques Inclusives que dirigeix Mónica Oltra les va tornar a reiniciar».

La parlamentària ha explicat que el CEAM oferirà serveis a més de 2.500 persones de Benicàssim majors de 65 anys. En aquesta línia, també ha destacat l’augment dels recursos que han rebut els serveis socials municipals per part de la Conselleria, «cosa que ha permés reforçar el personal, millorar l’atenció al veïnat i superar el caos en què es trobaven els expedients relacionats amb la dependència».

Mónica Álvaro també ha assegurat que «els serveis socials no són caritat, són la quarta pota de l’Estat del Benestar» i, per aquesta raó, «qualsevol ciutadà en fa ús a al llarg de la seua vida». Finalment, la diputada ha conclòs assegurant que durant aquests quatre anys «hem treballat per dignificar-los i crear les condicions perquè, amb la nova llei, es troben a l’alçada d’aquells estats d’Europa que són un model de referència».

Per la seua part, Enric Nomdedéu s’ha referit a la necessitat que el Govern del Botànic «tinga aliats als municipis» per aconseguir que «siguen més efectives» les polítiques del Consell, «en matèria social o en ocupació».

Nomdedéu ha destacat l’increment en les partides que ha rebut Benicàssim per posar en marxa plans d’ocupació. «Hem passat dels 30.000 euros en 2015, de l’època del PP, als 120.000 en 2018» «Des de Labora, l’antic Servef, atenem les peticions que ens traslladen els ajuntaments, per això les quantitats podrien ser majors i beneficiar més persones, en bona mesura depén de l’administració local»

En aquest sentit, també ha afirmat que «a Compromís volem transformar la societat, per fer-la més justa i viva». «No hem vingut ací a realitzar cosmètics, per això les àrees del Consell al capdavant de les quals ens trobem nosaltres són les que pateixen els atacs més durs per part de tots aquells sectors que han tret profit dels 20 anys del desgovern del PP».

L’acte, que ha presentat Paula Mateos, número 4 de la candidatura municipal, ha finalitzat amb la intervenció del cap de llista de Compromís, Joan Bonet.

L’alcaldable ha reclamat «una tributació justa» perquè l’IBI «en moltes ocasions, té un caràcter confiscatori». En aquest sentit ha apostat per gestionar «amb trellat» els diners recaptats a través dels imposts per oferir «un serveis municipals com cal». En aquesta línia, s’ha referit a la neteja del vials públics, «molt millorable per a un municipi en què el turisme té una funció essencial».

Pel que fa les activitats econòmiques lligades a l’arribada de visitants, Bonet ha reclamat desestacionalitzar el turisme i «apostar pels valors lligats al patrimoni i al medi», a l’hora que es posen en marxa mesures per ajudar al menut comerç, «pel que té de cohesió social i territorial, i de dinamització en la vida de Benicàssim».

La mobilitat interna i externa ha estat un altre dels punts als quals s’ha referit el cap de llista de Compromís: «És inacceptable que Benicàssim no tinga una estació de ferrocarril com cal i un transport púbic intern tan deficient». Bonet ha defensat la necessitat de millorar les comunicacions «entre els diferents nuclis de població» i «ampliar els carrils bici fins a les urbanitzacions de muntanya».

El cap de llista també ha lamentat «el poc d’interés» per part de l’equip de govern actual «a les polítiques d’igualtat i d’atenció a la dependència». «No volem que ningú es quede arrere, per això és necessari un ajuntament encapçalat per Compromís. per traslladar a Benicàssim les mesures que en aquestes matèries s’han impulsat des del Consell».

Bonet també s’ha referit a la joventut «perquè són el futur, hem de ser sensibles cap a aquest grup de població perquè Benicàssim puga progressar com a municipi». L’alcaldable, finalment, ha reclamat un «Benicàssim cohesionat, socialment i territorialment, perquè el teixit social és clau per a una Economia del Bé Comú».

L’acte ha conclòs amb una conversa amb els assistents, amenitzada per un aperitiu, durant la qual s’ha escoltat la veu dels assistents «per aconseguir un Benicàssim millor».

—————

Bonet confía que Compromís «lidere el cambio» para lograr un Benicàssim «más social y con oportunidades para las personas»

La coalición ha presentado este domingo al mediodía la candidatura local con la que aspira a obtener la alcaldía y formar un gobierno de coalición con otras fuerzas progresistas. El acto, que se ha desarrollado en la plaza de les Corts Valencianes, ha tenido el apoyo de Mònica Àlvaro, diputada electa en la cámara autonómica, y de Enric Nomdedéu, secretario autonómico de Empleo.

Alvaro ha recordado que Compromís por Benicàssim «ha liderado la lucha contra un IBI desorbitado y otros abusos urbanísticos». La diputada también se ha referido al Centro de Atención a los Mayores (CEAM), «las obras del cual se encontraban paralizadas desde hacía seis años, hasta que la Consellera de Políticas Inclusivas que dirige Mónica Oltra las volvió a reiniciar ».

La parlamentaria ha explicado que el CEAM ofrecerá servicios a más de 2.500 personas de Benicàssim mayores de 65 años. En esta línea, también ha destacado el aumento de los recursos que han recibido los servicios sociales municipales por parte de la Conselleria, «lo que ha permitido reforzar el personal, mejorar la atención a los vecinos y superar el caos en que se encontraban los expedientes relacionados con la dependencia».

Mònica Àlvaro también ha asegurado que “los servicios sociales no son caridad, son la cuarta pata del Estado del Bienestar» y, por esta razón, «cualquier ciudadano hace uso a lo largo de su vida». Finalmente, la diputada ha concluido asegurando que durante estos cuatro años «hemos trabajado para dignificar y crear las condiciones para que, con la nueva ley, se encuentran a la altura de aquellos estados de Europa que son un modelo de referencia» .

Por su parte, Enric Nomdedéu ha referido a la necesidad de que el Gobierno del Botánico «tenga aliados a los municipios» para conseguir que «sean más efectivas» las políticas del Consell, «en materia social o en empleo».

Nomdedéu ha destacado el incremento en las partidas que ha recibido Benicàssim para poner en marcha planes de ocupación. «Hemos pasado de los 30.000 euros en 2015, de la época del PP, a los 120.000 en 2018» «Desde Labora, el antiguo Servef, atendemos las peticiones que nos trasladan los ayuntamientos, por ello las cantidades podrían ser mayores y beneficiar más personas, en buena medida depende de la administración local».

En este sentido, también ha afirmado que «en Compromís queremos transformar la sociedad, para hacerla más justa y viva». «No hemos venido aquí a realizar cosméticos, por ello las áreas del Consell al frente de las cuales nos encontramos nosotros son las que sufren los ataques más duros por parte de todos aquellos sectores que han sacado provecho de los 20 años del desgobierno del PP».

El acto, que ha presentado Paula Mateos, número 4 de la candidatura municipal, ha finalizado con la intervención de la cabeza de lista de Compromís, Joan Bonet.

El alcaldable ha reclamado «una tributación justa» porqué el IBI «en muchas ocasiones, tiene un carácter confiscatorio». En este sentido ha apostado por gestionar «con cordura» el dinero recaudado a través de los impuestos para ofrecer «un servicios municipales como es debido». En esta línea, se ha referido a la limpieza de los viales públicos, «muy mejorable para un municipio en el cual el turismo tiene una función esencial».

En cuanto las actividades económicas ligadas a la llegada de visitantes, Bonet ha reclamado desestacionalizar el turismo y «apostar por los valores ligados al patrimonio y al medio ambiente», a la vez que se ponen en marcha medidas para ayudar al pequeño comercio, «por lo que tiene de cohesión social y territorial, y de dinamización en la vida de Benicàssim».

La movilidad interna y externa ha sido otro de los puntos a los que se ha referido el cabeza de lista de Compromís: «Es inaceptable que Benicàssim no tenga una estación de ferrocarril como es debido y un transporte púbico interno tan deficiente». Bonet ha defendido la necesidad de mejorar las comunicaciones «entre los diferentes núcleos de población» y «ampliar los carriles bici hasta las urbanizaciones de montaña».

El cabeza de lista también ha lamentado «el poco interés» por parte del equipo de gobierno actual «a las políticas de igualdad y de atención a la dependencia». «No queremos que nadie se quede atrás, por eso es necesario un ayuntamiento encabezado por Compromis para trasladar a Benicàssim las medidas que en estas materias se han impulsado desde el Consell».

Bonet también se ha referido a la juventud «porque son el futuro, debemos ser sensibles hacia este grupo de población para que Benicàssim pueda progresar como municipio». El alcaldable, finalmente, ha reclamado un «Benicàssim cohesionado, social y territorialmente, porque el tejido social es clave para una Economía del Bien Común».

El acto ha concluído con una charla con los asistentes, amenizada por un aperitivo, durante la que se ha escuchado las reflexiones del público «para conseguir un Benicàssim mejor».