El divendres 11 d’agost es va celebrar un plenari extraordinari per a modificar les dedicacions exclusives i les retribucions de l’equip de govern de l’Ajuntament de Benicàssim. Des de les últimes eleccions nacionals del 23 de juliol, la sra. Marqués a més d’alcaldessa serà també senadora a Madrid, per això la urgència d’aquesta modificació.

Per llei pot ostentar els dos càrrecs (són compatibles), però deu renunciar a una de les dos dedicacions, és a dir, només una de les dos institucions pot donar-li l’alta com a treballadora, a l’altra cobrarà per asistències. La sra. Marqués ha renunciat a la dedicació (i per tant a la nómina) d’alcaldessa (la més baixa de les dos retribucions), PERÒ això NO vol dir que no cobre res per part de l’Ajuntament de Benicàssim, ja que des d’ara cobrarà per assistència, és a dir, per assistir als plenos i les comissions, juntes de portaveus i govern local. En resum, uns 1.837,30€ al mes que sumarà al seu salari com a senadora (3.173,83€ bruts al mes per 14 pagues) i les dietes per no residir a Madrid (2.031,07€ al mes per 14 pagues), a més de 1.180,33€ al mes per 14 pagues per ser la portaveu de la comissió de Peticions. Encara que la sra. Marqués deixa vore en el seu discurs que renuncia al salari de l’Ajuntament com si no anara a cobrar res, amb un fals altruisme, i haja aprofitat per a pujar els salaris de la resta de regidors i regidores al govern, només un mes després d’haver-los aprovat, Susana Marqués cobrarà 109.164,16€ bruts anuals.

En la nostra intervenció al plenari vam manifestar que pensem que un càrrec com el d’alcaldessa no deuria de delegar-se, que deuria d’estar al 100% al seu poble i donar la cara davant veïns i veïnes. Però esta funció estarà diluida entre viatges a Madrid i altres obligacions que com a senadora haurà de cumplir. En resum, Benicàssim no serà la prioritat.

No ens enganyem, ara tindrà altres responsabilitats i altres faenes que fer, a diari, i a
kilómetres del nostre poble. I això no és el que deuria de fer l’alcaldessa d’un poble com
Benicàssim, que mereix una primera edil que treballe al seu despatx municipal, que done
la cara davant el poble al qual representa.

El regidor d’Hisenda, el sr. Martí, ens va contestar que “hay teléfonos y otras formas de comunicarse” per a poder estar connectats. És això el que volen? Una alcaldessa per videoconferència? És això el que mereix Benicàssim? El Partit Popular ha tornat a insistir en eixa “vocació de servei públic” que diuen que tenen, però que no es manifesta per cap lloc, i menys quan aprofiten qualsevol oportunitat per a pujar els seus salaris.

La sra. Marqués ens demana “una oposición leal”, però què és per a ella “leal”? Que li diguem que sí a tot, com fan altres grups municipals més afins? No pensem que eixa siga la faena de l’oposició.

Si la sra. Marqués té vocació de servei públic REAL, i confia en el seu equip, que delegue, que renuncie al càrrec d’alcaldessa i deixe pas al seu equip per a treballar al poble i per al poble, i ella si vol ser senadora, que vaja a Madrid a ser-ho.

Es pot vore el plenari complet (molt breu) ací:

PLENARI 11/08/2023