El passat 28 de juliol es va celebrar el plenari ordinari, amb assistència de tots els i les membres de la Corporació Municipal.

Es van tractar els següents punts:

01 – Aprobació de l’acta de la sessió anterior.

02 – Prórroga de la suspensió del conveni amb ACUAMED.

03 – Modificació de crèdit per a despeses de personal.

04 – Modificació de crèdit per a maquinària i ferramenta brigada municipal, reparacions i reposicions platges, i serveis d’ambulància i sanitat.

05 – Modificació de crèdit per a agent urbanitzador PAI Benicàssim Golf, reparacions arxiu municipal, equips de megafonia, activitats biblioteca, festes de setembre.

06 – Propostes de despesa per a pagaments a empreses.

07 – Pla de Igualtat.

08 – Pla de recollida de residus domèstics i municipals.

09 – Proposta de canvi de data de celebració del plenari d’agost.

10- Despatx extraordinari.

11/12/13 – Activitat de control.

14 – Designció d’integrants de les Comissions Informatives Municipals.

15 – Informes i comunicacions.

16 – Pregs i preguntes.

Des del Grup Municipal Compromís per Benicàssim, vam fer les següents intervencions:

Punt 02 – Vam deixar clar que nosaltres volem que les despeses de la dessaladora estiguen a càrrec del govern central, siga del color que siga. I vam convidar a la nova senadora, la senyora Marqués, a treballar per a aconseguir que siga assumpte de Govern i no municipal, ja que ara treballarà des de Madrid.

Punt 04 – En este punt vam votar a favor, perquè s’han inclós partides que considerem fonamentals, com ara la millora de les platges a causa de les tempestes, cada vegada més necessari degut a este canvi climàtic que algúns grups s’empenyen en negar, i també els serveis sanitaris, en este cas el servei d’ambulàncies, imprescincible per a un municipi que augmenta tan considerablement la seua població a l’estiu, a més dels esdeveniments que es celebren durant juliol i agost.

Però vam recriminar el fet que estos ingresos per a la modificació de crèdit arriben, entre altres coses, perquè algunes associacions no han pogut justificar el 100% de la seua subvenció, i per tant han rebut un import menor que el que se’ls havia designat. A Compromís ens sap molt mal que les associacions, que generalment tenen poc de recolzament econòmic, no hagen pogut justificar estos imports, i ens agradaria posar sobre la taula la necessitat de revisar estos processos a nivel municipal, i sobretot la necesitat de una figura municipal facilitadora, que poguera ajudar a les esmenades associacions a l’hora de portar a terme les tasques burocràtiques, que no sempre són fàcils, més per a persones que professionalment no es dediquen a estos assumptes.

Vam aprofitar per a convidar a l’equip de govern a valorar esta proposta, reflectida al nostre programa electoral.

La RESPOSTA per part del regidor d’Hisenda, Arturo Martí, va ser que “quizá lo que se debería hacer es ajustar esas subvenciones”, és a dir, donar menys diners a les associacions.

També van fer al·lusió a la xarxa libres, donant a entrendre que Benicàssim va ser pioner amb esta mesura per a les families i ara altres governs (Conselleria) s’han “subido al carro”, però cal recordar que el govern municipal que va instaurar la xarxa libres a Benicàssim era un govern tripartit d’ESQUERRES, en ningún cas el Partit Popular que ara es vol penjar la medalla. Igual ha passat en Conselleria.

Punt 05 – En este punt es votava el pressupost per a les nostres Festes de Setembre 2023. Cal recordar que no hi ha actualment un pressupost prèviament designat perquè l’actual equip de govern no treballa per a tindre pressupostos municipals des de 2020, i estem en un pressupost de pandèmia (que per a res té que vore amb la realitat actual, de ahí tantes modificacions de crèdit improvisades i amb emergències) fà més de 2 anys.

En este punt ens vam abstindre, com bé vam explicar, perquè defensem la importància de les nostres festes, entre d’altres coses plantejades a aquesta modificació, i per tant no contemplem un vot en contra, però pensem que així no es poden fer les coses, les festes no són una cosa repentina, no s’han d’improvisar. Una abstenció no paralitza l’aprobació d’aquesta partida.

Punt 07 – Respecte al Pla d’Igualtat, vam manifestar la nostra alegria de vore que se li dona la importància que mereix, però vam convidar a l’equip de govern a treballar per a ser pioners i innovadors, no quedar-se només amb el mínim que marca la llei per a poder dir que està fet i res més.

Ara tenim per davant l’ elaboració i correcció del Pla, vorem els resultats.

Punt 08 – respecte al Pla de Residus, també els vam demanar innovació, i sobre tot transparència, i una millora de la gestió en este punt, ja que és obvi que els veïns i veïnes es queixen de com es fan les coses respecte a la neteja municipal des de fa molt de temps.

La regidora Helena Llobell ens va acusar, a nosaltres i a altres usuaris de les xarxes socials, de queixar-se i “enfosquir” la imatge del poble sense treballar per a millorar-ho, però recordem que és l’equip de govern el que pot fer eixe treball, no els veïns i veïnes, que el que mereixen és ser escoltats, i les xarxes socials són una ferramenta actual que poden utilitzar lliurement. També el Partit Popular les utilitza quan així li convé, inclosos els grups als quals la gent del municipi planteja les seues queixes.

Punt 16 – En el punt de “pregs i preguntes”, vam plantejar un preg en nom de dos sectors del municipi; en primer lloc el carrer Sequiota, al casc urbà, que des de fa temps denuncia la situació dels contenidors soterrats (en un estat insalubre) i no són escoltats, com sí ho han sigut altres carrers. En segon lloc, la zona Sud, que arribat l’estiu troba contenidors plens de mobles, restos de poda, i un llarg etc que els equips de neteja no recullen, justificant-ho amb que no són avisats per part dels veïns i veïnes com es deu de fer; som conscients que molta gent no avisa, però també sabem que el nostre municipi passa per aquesta situació tots els estius, i es deuria de previndre des de l’Ajuntament amb més serveis de neteja i recollida. A més, les brosses i la brutícia d’alguns passos peatonals.

La senyora Marqués no ens va deixar acabar de justificar el nostre prec, llevant-nos la paraula. Pareix que és un tema que no interessa.  

Deixem ací unes fotos del carrer Sequiota este mes de juliol.

Es pot vore el plenari sencer fent clic al següent enllaç:

plenari 28/juliol/2023